En del kloka åsikter och en del koko

Medan jag roar mig med att plocka älgflugor ur håret så läser jag debattartiklar. Jag hittade en med titeln Dagens psykiatri. 
En del av åsikterna hon framför är vettiga, tänker särskilt på övermedicineringen av en del patienter.
Och en del andra åsikter får mig att fundera på hur kul det kan vara att ha henne eller haft henne som psykiater. Ett citat från artikeln

"Missbruk, särskilt alkohol, kan imitera alla psykiatriska sjukdomar och är troligen den vanligaste orsaken till svåra psykiatriska symtom, vilket individen ofta gör allt för att dölja."

Nu finns det såklart en hel del som missbrukar men att tro att i stort sett alla med svåra psykiatriska symptom har det för att de missbrukar köper jag inte. Fanns en del annat som jag inte heller håller med om som att det är så få inom psykiatrin anmäler vårdskador. Jag tror inte att det beror på att patienterna inte vet sina rättigheter utan det handlar nog mer om att de antingen har noll tilltro till att en anmälan leder till något eller att de helt enkelt inte har orken att ta itu med det.

Min åsikt när det gäller diagnoser är att utredningar bör göras innan man börjar medicinera i de fall som det är möjligt. Som jag ser det är psykiatrin snabba på att kasta medicin på folk men sega på att göra utredningar. Nu vet jag inte om det gäller alla men ska jag se till mig själv så är jag inte samma person när jag går på medicin som jag är utan. Varje gång jag tagit medicin agerar jag mer på impulser och är rätt oberäknelig och mer utåtagerande och så är jag inte normalt. Och om man då studerar mig och gör utredningar när jag är medicinerad så tror jag inte att det någonsin kan bli rätt.

Kommentarer

  1. Jag håller med dig helt. Det där om alkoholism var nog bland det dummaste jag läst faktiskt, grattis till skribenten - hon har vunnit en tunna bajs.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så jäkla tråkigt när människor inom psykiatrin skriver tok

      Radera
    2. Det förstör så extremt mycket för oss som har problem för vi riskerar ju att råka ut för läkare som köper dravlet.

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den