Ett avslut

Så var det dags att få brev från IVO igen. Nu har de avslutat mitt ärende och jag kan inte klaga. Det IVO kom fram till är:
"verksamheten har brustit vad gäller att upprätthålla rättssäkerheten inom verksamhetens slutenvård vilket strider mot både vad som avses med god vård enligt HSL och vad avser beslut om tvångsåtgärder enligt LPT."

De konstaterar även
"De brister som framkommit i utredningen är av sådan karaktär att IVO kommer att öppna ett nytt ärende för att närmare utreda om åtgärder bör vidtas mot vårdgivaren."


Nu tvivlar jag starkt på att några åtgärder kommer att vidtas mot Säters sjukhus men det känns som ytterligare ett bevis på hur fel de har gjort.

En ursäkt från ledningen skulle vara trevlig att få men det är nog lika stor chans att få det som att gräva fram en antik guldtallrik i trädgård.

Nu ser jag det här som ett definitivt slut för allt som har med Säters sjukhus att göra. Att vara inlåst i 6 månader var inte roligt och jag tänker inte uppleva något mer dygn på Säter. Får jag vårdintyg på mig igen kommer jag inte att följa med frivilligt.

Kommentarer